Nuffnang Ads

Follower

Friday, 1 February 2013

4U2C Pendidikan Khas Part 1


Assalamualaikum kekawan semua...





Rabu 30 jan yg lepas, Bahagian Pendidikan Khas PPD kemaman telah mengadakan program senamrobik utk murid2 dan guru2 pendidikan khas bg daerah kemaman, di bawah kelolaan Cik Sahani (ketua sektor p khas ppd kemaman). bayaran yg dikenakan adalah rm5 setiap satu kepala. Ini adalah meliputi perbelanjaan pengendalian 4U2C keseluruhannya.







Kali ni intruktur yg biasa cg aziz kutty tidak dapat hadir kerana ada kematian dlm keluarga beliau. Takziah. Ia telah digantikan dgn kak ann, pakar senamrobik tersohor di kemaman neh. Dan cara dia mengendalikan program tersangat hebat dan cukup happening. Semua murid amat gembira dan memberi kerjasama yg cukup memuaskan.






Beliau dpt menawan hati murid2 dlm suasana yg kondusif. Kaktee rasa lenkali pon kalau panggil beliau lg tentu murid2 lebih seronok mcm aritu jugak. Dgn pemilihan muzik yg cukup sesuai dan mengagumkan. Cayalah kak ann.















Cikgu2 pon tak lepas peluang utk bersenamrobik sama. Suasana cukup meriah dgn gelak tawa cg2 dn murid2. Yalah kitorang buat bukan menjadi sgt pon, hitew yg gelak2 sakan memasing. Posing jer yg lebih...mueheheheee.



















Selepas makan, semua sekolah di bahagikan kpd dua kumpulan. Satu kumpulan perlu ke perpustakaan awam kemaman dan satu lagi stay kat situ utk aktiviti seterusnya.









Sekolah yg mempunyai bilangan murid yg ramai perlu ke perpustakaan. Empat buah sekolah telah dipilih. Ianya termasuk sk pusat, sk seri geliga, sk ibok dan sk bukit kuang. Tetapi kat sini nampak budak2 agak boring. Program yg disediakan utk kali ni kurang menarik dan agak membosankan.















Semua murid yg hadir diberi goodie bag utk dibawa pulang. Part ni sume murid nampak hepi sakan.




Sekian. Daaa...!!!


1 comment:

MaMa Rey said...

best tengok budak2 tu bersenam..
masa sekolah dulu saya pun suka bersenam mcm ni..enjoy sgt ramai2 bersenam..:)